Fit@School

Nijkerk Sportief en Gezond streeft samen met de scholen naar een gezonde en actieve leefstijl in Nijkerk.

Vanaf het schooljaar 2015-2016 doen 15 scholen van het primair onderwijs en 3 scholen van het voortgezet onderwijs mee aan Fit@School. Fit@School is een leefstijlproject met diverse thema’s. De thema’s zijn: voeding, water, sporten, bewegen, fun en rondom de leerling. De buurtsportcoaches geven uitdagende lessen en clinics aan leerlingen, ouders/verzorgers en de school.

Daarnaast kunnen de buurtsportcoaches de groepsleerkrachten van alle basisscholen ondersteunen bij het ontwikkelen van het jaarplan bewegingsonderwijs.

In samenwerking met het Jeugdjongerenwerk Nijkerk verzorgen de buurtsportcoaches sportieve activiteiten, waarbij jeugd (10 t/m 13 jaar) en jongeren (14 t/m 18 jaar) actief in beweging zijn. De buurtsportcoaches zijn aanwezig bij de sportactiviteiten, zodat de jongerenwerkers zich bezig kunnen houden met het ‘sociale’ gedeelte van de activiteit.
Het buurtsportteam werkt ook samen met diverse sportverenigingen en de partners Groenhorst en Accent. Alle activiteiten staan in het kader van JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoaches:
Lara Kreikamp: lara@nijkerksportiefengezond.nl
Tabitha de Graaf, tabitha@nijkerksportiefengezond.nl
Gert van de Veen, gert@nijkerksportiefengezond.nl

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op