Volwassenen en ouderen

Het Buurtsportteam Nijkerk Sportief en Gezond streeft naar een actief en gezond Nijkerk, voor zowel jong als oud. Door het opstarten van en stimuleren van projecten wil het buurtsportteam het bewegen en een gezonde leefstijl in Nijkerk stimuleren.

Het Buurtsportteam legt contact met diverse instanties om het bewegen bij volwassenen en ouderen te stimuleren. De buurtsportcoaches zijn actief op het Beweegplein bij het Gezondheidscentrum De Nije Veste. Zij begeleiden de inwoners van Nijkerk bij het bewegen op het Beweegplein.

Het buurtsportteam organiseert/is partner van diverse activiteiten zoals; Wandelfit, Rollatorfit, diabeet challenge en leefstijlactiviteiten bij diverse zorgcentra. Heeft u een beweegvraag, dan kunt u terecht bij ons beweegloket.

Nijkerk Challenge

De Nijkerk Challenge: tijdens de mooie maanden van het jaar regelmatig samen met anderen wandelen in en rondom Nijkerk en u zo voorbereiden op de Challenge. De wekelijkse wandelingen (van mei tot en met september) worden begeleid door zorgverleners van de Gezondheidscentra in Nijkerk, buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond of ervaren wandelaars.

De Challenge zelf bestaat uit vier aaneengesloten dagen wandelen: 25 tot en met 28 september 2019. U kunt dan kiezen uit: 5 km, 10 km of 15 km wandelen per dag. De eerste drie dagen wandelen we in Nijkerk en omgeving, zaterdag de 28e wandelen we in Den Haag.

De Nijkerk Challenge 2019 wordt georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond en wordt door de Gemeente Nijkerk met een financiële bijdrage gesteund.

Beweegplein

De buurtsportcoaches zijn actief op het Beweegplein bij het Gezondheidscentrum De Nije Veste. Zij begeleiden de inwoners van Nijkerk bij het bewegen op het Beweegplein. Het beweegplein is er voor iedereen die onder of zonder begeleiding in de buitenlucht actief wil zijn. Behalve individueel kunt u ook samen met anderen bewegen. Iedereen is daarom welkom op het Beweegplein!

Op het onderstaande rooster is te zien wanneer de buursportcoaches aanwezig zijn op het Beweegplein:
Maandagochtend: 10.00 – 11.00
Woensdagochtend: 10.00 – 11.00

Jongeren, ouderen en volwassenen op Gezond Gewicht

In samenwerking met het Jongeren Op Gezond Gewicht wil het Buurtsportteam meer aandacht voor voeding en beweging in Nijkerk. Het gezond eten en drinken, met daarnaast dagelijkse beweging zou voor iedereen een gewoonte moeten worden. Zo wil het Jongeren Op Gezond Gewicht met de aanpak DrinkWater activiteiten koppelen aan het thema water, door bijvoorbeeld het stimuleren van het drinken van water op kinderdagopvang, scholen, op het werk, in de wijk en tijdens het sporten en in de sportkantines. Dit heeft een positieve werking op het overgewicht binnen de gemeente en daarmee ook op de gezondheid.

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie met Mike Helsdingen, mike@nijkerksportiefengezond.nl. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op