Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Life Goals

Life Goals Nijkerk is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

Wij geloven in de kracht van sport!

Sport brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Het inspireert en helpt om grip te krijgen op het leven. Sociale contacten op doen, het gevoel krijgen ergens bij te horen en een gezonde levensstijl aannemen zijn slechts enkele voordelen van sport. Omdat niet iedereen toegang heeft tot het reguliere sportaanbod, is er een op maat gemaakt Life Goals programma in Nijkerk. “Wij geloven in de kracht van sport”.

Life Goals betrekt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, door middel van sport. Dat klinkt simpel, maar werkt goed. Het programma stuurt aan op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Zo wordt sport ingezet bij het omgaan met respect, samenwerken, communicatie, positiviteit vertrouwen en doorzettingsvermogen. Kernwaarden uit de sport die ook in het dagelijks leven gelden. Al deze kernwaarden komen aan bod in de Life Goals sessies. De impact van het programma op de deelnemers wordt in kaart gebracht met de Life Goals Monitor.

Wekelijks vinden er sport- en beweegactiviteiten plaats in een veilige sportomgeving in Nijkerk. Deze activiteiten zijn afgestemd op de behoefte van de doelgroep. Om te zorgen voor een structureel en duurzaam aanbod werkt Life Goals Nijkerk samen met lokale partners, waaronder de gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en sportverenigingen. Dit om doorstroom vrijwilligerswerk en naar de arbeidsmarkt mogelijk te maken. We beginnen klein, met één groep en willen van daaruit in de toekomst nog meer mensen helpen en actief betrekken bij onze samenleving.