Door de bijzondere periode waarin wij ons bevinden gaan er veel activiteiten rondom sport- en bewegen niet door. Dit zorgt er o.a. voor dat veel mensen niet aan hun vaste beweegmoment toekomen. Wij, de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond, vinden het belangrijk om iedereen zoveel mogelijk aan het bewegen te houden. Hierdoor introduceren wij een nieuwe challenge voor jong en oud, namelijk de wandelfiguren challenge!

De challenge is als volgt: Verzin een zo origineel mogelijke route/figuur binnen de gemeente Nijkerk en ga vervolgens dit figuur wandelen, hardlopen of fietsen met de Strava app. ‘’Strava is wereldwijd één van de meest gebruikte mobiele apps voor het bijhouden van sportprestaties via GPS. De app is makkelijk in gebruik en te koppelen met vrijwel alle sporthorloges en fietscomputers. Je kan via Strava bijhouden hoeveel kilometer je gelopen of gefietst hebt en de route die afgelegd is’’.  Als je goed je best doet kunnen er hele leuke en originele figuren uitkomen. Kortom, daag zoveel mogelijk mensen uit om mee te doen met deze leuke en gave challenge! Want hoe tof is het, om zo alsnog met zijn allen in beweging te komen?  In de onderstaande link zijn een paar leuke voorbeelden te vinden van figuren die gelopen zijn:

figuren wandelen in strava – Google Zoeken

Winactie voor kinderen:
Alle kinderen (4-14 jaar) die meedoen maken zelfs kans op een hele gave prijs, namelijk een FitBIT Activity tracker (horloge t.w.v. €80). Om kans te maken op onze winactie moet je het volgende doen: Stuur jouw originele route op naar info@nijkerksportiefengezond.nl met als onderwerp #wandelfigurenchallenge voor eind februari 2021. Stuur jouw route mee als bijlage en vergeet je naam, adres, leeftijd en school niet te vermelden! Nijkerk Sportief en Gezond zal komende maand zoveel mogelijk routes delen op hun kanalen. Ben je benieuwd naar deze routes? Zoek dan op Facebook of Instagram naar:

#wandelfigurenchallengegemeentenijkerk