Op vrijdag 23 april organiseerde Nijkerk Sportief en Gezond voor de vierde keer de Koningsspelen in Nijkerk. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk en Switch Live. Vanwege de corona maatregelen werd het dit jaar wederom een digitale variant, waar tien scholen aan deel hebben genomen.

Anders dan vorig jaar, waren de kinderen dit jaar op school te vinden. In de ochtend van 09:00-11:00u hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 5 deelgenomen en in de middag van 12:30-14:30u waren de groepen 6 t/m 8 aan de beurt. Op de woensdag en donderdag voorafgaand aan de Koningsspelen zijn de kinderen aan de gang gegaan met stoepkrijttekeningen en het instuderen van het Koningsspelen dansje: Okido! Dit is allemaal vakkundig gefilmd door een drone.

De tien scholen hebben van tevoren een gedetailleerd draaiboek ontvangen, waar alle challenges in te vinden waren. Via het digibord konden de scholen de livestream volgen en meedoen aan de challenges. De livestream werd sportief geopend door de Dansscholen Badabounce en Laurens Dance Centre met het begeleiden van de openingsdans.

Aan deze editie van de Koningsspelen hebben zo’n 1700 kinderen deelgenomen vanuit tien verschillende scholen: de Hoeksteen, Daltonschool Corlaer, Ichthus, de Koningslinde, Prins Willem Alexander, Rehoboth, Maranatha, Holk, de Open Kring en de Horizon.

Enthousiaste deelname challenges

De kinderen moesten bijvoorbeeld limbodansen, een menselijke toren maken, de wc-rollen mummie challenge doen en zo nog veel meer opdrachten. Tijdens de Koningsspelen heeft de organisatie zoveel mogelijk beeldmateriaal verzameld, waar uiteindelijk een aftermovie van gemaakt is, zodat de ouders thuis ook kunnen zien wat een fantastische dag de kinderen hebben beleefd.

Sportiviteit en saamhorigheidsgevoel

Wethouders Nadya Aboyaakoub (sport) en Harke Dijksterhuis (gezondheid) gaven virtueel de aftrap voor de Nijkerkse Koningsspelen. Wethouder Dijksterhuis: “Sporten is gezond. Je wordt fit en houdt een gezond gewicht. Daarom vind ik het heel goed dat kinderen bij de Koningsspelen samen op school hebben gesport. Blijf sporten en bewegen!”. Wethouder Aboyaakoub: “Door sporten voel je je beter. En het is helemaal fijn om dat samen te kunnen doen. Ik kan me dan ook helemaal vinden in het thema van de afgelopen Koningsspelen: IK+JIJ=WIJ.”

Een impressie van de Koningsspelen 2021 is terug te zien op het YouTube kanaal van Nijkerk Sportief en Gezond: https://www.youtube.com/watch?v=WZ8h1L8_XGY&t=1s