Is het lastig om de contributie van de sportvereniging te betalen? Of is er geen geld voor muziekles? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Door het lesgeld en/of benodigdheden te betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast deze ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

U kunt contact opnemen met het lokaal aanspreekpunt Lara Kreikamp (06-42135537 of lara@nijkerksportiefengezond.nl)

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland.

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.