Jaarlijks worden landelijk de Koningsspelen georganiseerd. Aangezien deze vanwege het Coronavirus geen doorgang kunnen vinden, is er vanuit Nijkerk Sportief en Gezond een alternatief bedacht. Op vrijdag 17 april van 10:00-11:30 uur is er namelijk een digitale Koningsspelen georganiseerd voor de basisscholen in de gemeente Nijkerk. Op deze manier zal deze, normaal gesproken feestelijke dag, alsnog een leuke en sportieve dag worden voor de basisscholieren in Nijkerk.

Na overleg met de basisscholen in Nijkerk staat het lesprogramma voor de kinderen thuis op die dag volledig in het teken van deze digitale Koningsspelen. Na een warming-up gaan de kinderen aan de slag met leuke en sportieve activiteiten. De kinderen kunnen hierbij samen met de buurtsportcoaches via een live video de activiteiten uitvoeren. De activiteiten zijn gekoppeld aan een getal, welke steeds uit een rad zal rollen. De kinderen thuis kunnen deze getallen na het doen van een activiteit steeds afstrepen op de stempelkaart die ze digitaal via de school hebben ontvangen.

Nadat er zo veel mogelijk activiteiten uitgevoerd zijn, hebben de kinderen de vakjes op hun stempelkaart voor zover mogelijk doorgestreept en kunnen ze nog prijzen winnen met een aantal winacties. Tot slot wordt er ook aan de kinderen gevraagd om een originele foto op te sturen naar hun eigen juf of meester waarop ze zichtbaar bezig zijn met de Koningsspelen. Hiervoor worden de kinderen ook uitgedaagd om zichzelf origineel te kleden in het thema van de Koningsspelen. Vervolgens zullen we de onlineversie van de Koningsspelen afsluiten.

Om de digitale Koningsspelen neer te kunnen zetten, is het een vereiste om meer dan 1000 abonnees te hebben op het YouTube kanaal van Nijkerk Sportief en Gezond. Hier willen we dan ook graag nog even aandacht voor vragen, ook al heeft u misschien niet zo veel met de Koningsspelen te maken. Wil u ons helpen door te abonneren op ons YouTube kanaal? Het abonneren kan via onderstaand stappenplan, u zou ons hiermee enorm van dienst zijn. Alvast bedankt!

Aan de kinderen/ouders van de kinderen die vanuit de scholen meedoen willen we in ieder geval vragen of ze op ons kanaal willen abonneren, samen maken we deze Koningsspelen mogelijk!

Stappenplan abonneren YouTube kanaal:

  1. Surf naar ons YouTube kanaal via https://www.youtube.com/channel/UC-ayqwxXKbNATHANrY-6CzQ of zoek op YouTube op ‘Nijkerk Sportief en Gezond’ en kies dan voor het kanaal met het Koningsspelen logo, of het logo met de ORANJE N (dus NIET de paarse)
  2. Klik rechts in beeld op de knop ‘abonneren’.
  3. Log in met een mailaccount.
  4. Vervolgens keert u terug op ons YouTube kanaal en kunt u abonneren door nogmaals recht in beeld op de rode knop ‘abonneren’ te klikken.

Voor vragen over deze digitale Koningsspelen kunt u contact opnemen met Danny Brouwer (danny@nijkerksportiefengezond.nl) of Gert van de Veen (gert@nijkerksportiefengezond.nl)

Download hier de stempelkaart! Stempelkaart digitale Koningsspelen

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.