Campagne

Wanneer heb jij voor het laatst buiten ´gespeeld´? Uit onderzoek blijkt dat wij (Europeanen) gemiddeld zo’n 70% van onze tijd binnen zitten. Daarnaast is bewezen dat veel binnen zitten slecht is voor de gezondheid omdat het vaak gerelateerd is aan slechte eetgewoonten en/of een gebrek aan beweging. Ook is voldoende daglicht een belangrijke rol wanneer je kijkt naar hersenfunctie, slaapkwaliteit, stemming en productiviteit. Omdat buiten simpelweg heel fijn en voor iedereen toegankelijk is, is de campagne ‘buiten’ ontworpen.

Binnen de campagne willen we bereiken dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Nijkerk naar buiten gaan. Om jullie hierin uit te dagen organiseren we in de week van 14 t/m 18 april allemaal leuke extra activiteiten buiten. Het programma van de campagne week vind je vanaf woensdag 4 maart op deze plek! Heb jij nog leuke ideeën voor de campagne week dan horen wij deze natuurlijk graag!

Stuur je mail naar info@nijkerksportiefengezond.nl

Graag stellen we ook nog even de projectgroep campagne ‘buiten’ aan jullie voor:

Mijn naam is Patrick van de Ven, JOGG-regisseur buurtsportcoach bij Nijkerk Sportief en Gezond

Mijn rol als JOGG-regisseur is bezig zijn met gezondheid voor jeugd in de gemeente Nijkerk. Veel projecten die we al uitvoeren zijn buiten! Door dit te combineren met de doelgroep 0-100 jaar kunnen we winst behalen voor alle inwoners binnen de gemeente Nijkerk.

Mijn naam is Tessel Kok, Teamleider buursportcoach team Nijkerk Sportief en Gezond

Als kind deed ik niets liever dan hele dagen buiten spelen, en nu ik wat ouder word kan ik buiten (en alles wat er te zien is) nog veel meer waarderen. Ik vind het daarom belangrijk dat iedereen word ‘getriggerd’ om naar buiten te gaan, en ervaart hoe fijn buiten is! En naast dat het fijn is, is het vooral ook hartstikke gezond.

Mijn naam is Lydia Timmer, Jeugdverpleegkundige bij GGD Gelderland-Midden.

Heerlijk naar buiten, daar is voor iedereen wat te doen! Spelen, wandelen, fietsen, hardlopen, het houdt je fit in lichaam en geest. Daarom vind ik het heel belangrijk dat de campagne week er is. Ik hoop dat het iedereen stimuleert en dat iedereen nieuwe ideeën opdoet om samen buiten te zijn, in de grote speeltuin.

Mijn naam is Daniëlle van der Meulen, diëtist bij Diëtistenpraktijk Di-eetgezond.

Ik ben betrokken bij het project; ‘de gezonde boodschap’ omdat ik, naast dat ik zelf dol ben op buiten bewegen, weet dat voldoende bewegen bijdraagt aan een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Buiten zijn geeft energie, én buiten zijn helpt bij de aanmaak van voldoende vitamine D!

Mijn naam is Chantal Bosma – van Donselaar, (kinder)fysiotherapeute bij De Nije Veste. De campagne Buiten, één grote speeltuin! sluit echt perfect aan bij hetgeen ik mijn cliënten wil vertellen: buiten bewegen is stukken gezonder dan binnen blijven! Dat je met buiten sporten vitamine D opneemt, wat geweldig is voor je gezondheid weten de meeste mensen wel. Dat je beter slaapt en beter ontspant als je buiten hebt gesport/bewogen is vaak ook nog wel bekend. Maar wisten jullie ook dat je brein buiten een opkikker krijgt, waardoor je creatiever wordt en een beter geheugen krijgt?! Als het buiten sporten ook nog eens in een groene omgeving gebeurt, is bewezen dat het motiverender werkt. Dus is het wandelen/fietsen/steppen/touwtje springen e.d. ook beter vol te houden. En wilt u een paar kilo’s kwijt en is het erg koud buiten? Dan lijkt binnen blijven erg fijn, maar juist de kou in combinatie met beweging zet de verbranding van vetcellen beter aan. Kortom: bewegen is top, buiten bewegen is helemaal super!

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op