Kinderen uit de gemeente Nijkerk konden vrijdag 15 januari de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond helpen met ontsnappen uit de escape room. Na wat technische opstartproblemen kon het spel beginnen. Door verschillende beweegchallenges te voltooien konden de kinderen helpen met codes verzamelen. Door deze codes konden de opgesloten buurtsportcoaches de dozen open maken en zo uiteindelijk de sleutel vinden, om naar buiten te kunnen. 

,,De livestream op het YouTube-kanaal werd ruim 2000 keer bekeken. Al met al waren we met ruim 3500 kinderen, ouders en buurtsportcoaches aan het bewegen”, vertellen de coaches. ,,Zo hebben weer voor kunnen zorgen dat we toch een beetje samen waren.”

Voor de deelnemende kinderen is er nog een winactie. ,,De kinderen die goed hebben opgelet bij de livestream hebben als het goed is een code en een locatie verzameld voor de winactie. Maak een foto bij het beeld op dit plein met de code die je van ons gekregen hebt. Stuur deze uiterlijk 18 januari naar info@nijkerksportiefengezond.nl en win een prijs.”

De online escape room is (terug) te kijken via het Youtube-kanaal van Nijkerk Sportief en Gezond.